ШТО ПРЕТСТАВУВА RETHINK?

Rethink е креативен маратон кој ги поврзува креативните луѓе со иновативните компании.

ЗА НАСТАНОТ

За време на настанот, компаниите имаат уникатна можност да ко-креираат со своите корисници, Секоја од компаниите поставува уникатен предизвик соодветен за нивните потреби, во согласност со темата и тимовите се натпреваруваат за да го создадат најдоброто решение за предизвикот кој тие го избрале. За време на тридневниот настан, тимовите смислуваат идеи, градат стратегии и создаваат иновативни решенија.

RETHINK 2020

Третото издание на Rethink ќе се одржи оваа година во месец мај и темата на креативниот маратон е 'Маркетинг Технологија: Преку моќта на технологијата до подобрување на маркетнг комуникацијата' каде преку мултидисциплинарни тимови, комапниите ќе добијат стратегија која ќе им овозможи ко-креирање со своите идни и сегашни корисници, како и директен увид во однесување и потребите на клиентите.

RETHINK НИЗ БРОЈКИ

3

ИЗДАНИЈА

6

ПРЕДИЗВИЦИ

140

УЧЕСНИЦИ

23

МЕНТОРИ

ТЕМА НА RETHINK 2020

Третото издание на Rethink ќе се одржи оваа година во Септември и темата на креативниот маратон е “Маркетинг – Технологија: Преку моќта на технологијата до подобрување на маркетнг комуникацијата” каде преку мултидисциплинарни тимови, комапниите ќе добијат стратегија која ќе им овозможи ко-креирање со своите идни и сегашни корисници, како и директен увид во однесување и потребите на клиентите.

Претходните изданија на Rethink беа поддржани од едни од најголемите компании на пазарот како што се Охридска Банка, Групација Магнетик, ДОНА, Шпаркасе Банка, Искрател, ХАСЕЛТ, Офис Плус. Станете лидери на пазарот и издвојте се од конкуренцијата.

Што кажаа претставници од компаниите за Rethink?

RETHINK НИЗ ГОДИНИТЕ

  • All

КОИ СЕ БЕНЕФИТИТЕ ЗА КОМПАНИИТЕ КОИ ЌЕ ПОСТАВАТ ПРЕДИЗВИК?

Ко-креација

Ко-креација со вашите сегашни и идни корисници

Анализа на купувачите

Директен увид во однесувањето и потребите на клиентите

Препознатливост

Препознатливост на брендот кај младата публика

Потенцијални вработени

База на потенцијална работна сила

Идејни решенија

3 концепти на идејни решенија за поставениот предизвик

Дигитални кампањи

Уникатна кампања за социјални медиуми за вашиот предизвик што ќе привлече публика

Поставеност на лого

Видливо поставено лого на веб-страница и на сите промотивни материјали

Интервју

Интервју со претставниците на компанијата и објава на веб-портали

Е-маил кампања

Е-маил кампања само за вашиот предизвик

СПОНЗОРИ НА МИНАТИТЕ ИЗДАНИЈА

Процес

Учесниците кои ќе работат на дефинираните предизвици ќе бидат поделени во мултидисциплинарни тимови со цел да можат соодветно да одговорат на предизвикот. Секој тим за време на настанот ќе има назначен фасилитатор кој ќе го води низ целиот процес.

  • Прв ден

    На првиот ден од креативниот маратон, учесниците се запознаваат меѓусебно и почнуваат со активности како brainstorming и истражување. Исто така, се запознаваат и со менторите - претставници од компаниите кои имаат поставено предизвик.

  • Втор ден

    На вториот ден на натпреварот, учесниците имаат една менторска сесија со експерти - претставици од компаниите за да добијат одговори на прашања, совети за досегашната работа и насоки за понатаму.

  • Трет ден

    На третиот ден, сите тимови имаат можност да го презентираат нивното решение пред жири од претставници од компаниите, кои одлучуваат кој е победникот за нивниот предизвик. Компанијата може понатаму да го развива победничкото решение.

Галерија

Како си поминавме на претходните изданија?

За организаторот

Солвео е консултантска агенција за стратешки развој и иновации, која ги поттикнува компаниите да испорачаат креативни и иновативни решенија. Со нашиот уникатен пристап, им помагаме на компаниите да пристапат на поинаков начин кон развивање на бизнис за да создадат иновативни решенија, и истите успешно да ги пласираат на пазарот. На овој начин нашите клиенти добиваат компетитивна предност и ги подобруваат нивното позиционирање на пазарот за да бидат лидери во средината која постојано се менува. Ние создаваме продукти и услуги кои се фокусираат на потребите на корисникот преку докажани методи и иновативен пристап.


| www.solveo.co |